Rozstrzygnięto kulinarny konkurs pod nazwą "Gęsina na Świętego Marcina", w którym udział wzięli uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie.
Konkurs przygotowany został przez nauczycieli ZSCKR w Starym Lubiejewie: Monikę Kuczewską, Marię Dobies oraz Elżbietę Rukat. Ogłoszono go 9 listopada, a ze względu na obecną sytuację i reżim sanitarny odbywał się zdalnie. Zabawa polegała na przygotowaniu potrawy z gęsiny, zrobieniu kilku zdjęć wybranych etapów przygotowania potrawy, opisaniu i przesłaniu wraz z recepturą.
Trzy wyróżnione potrawy to:
- Krzysiek Kądziela (klasa 2P4) - miejsce pierwsze - uczeń przygotował "Pierś gęsi z chrupiącą skórką, pieczoną w czerwonym winie".
- Marcin Szulborski (klasa 3PT) - miejsce drugie - uczeń przygotował "Gęś pieczoną w całości według przepisu babci".
- Kamila Mazur (klasa 2BGA) - uczennica przygotowała "Pierś z gęsi z sosem piernikowym".
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Wybraliśmy dla Ciebie
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.