Czy uwielbiacie uwieczniać na zdjęciach smakowitość dań? Czy zwracacie uwagę na logotypy umieszczone na etykietach produktów? A może jesteście pasjonatami kuchni regionalnej? Dla takich jak wy właśnie ruszył Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej.
Czasem kolory na talerzu hipnotyzują równie mocno, co dzieła sztuki. Ciasto wychodzi tak apetyczne, że aż żal wbijać w nie nóż i kroić.
Smakoszom nie trzeba tłumaczyć piękna tkwiącego w jedzeniu. Mamy nadzieję, że wśród wielu blogerów i miłośników zabawy formą, kolorem i fakturą znajdą się również pasjonaci kuchni mazowieckiej. Właśnie ruszyła kolejna edycja Mazowieckiego Konkursu Fotografii Kulinarnej.
Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach:
1. Kategoria "Z Listy Produktów Tradycyjnych", w której można zgłosić dowolną fotograficzną interpretację przedstawienia potrawy lub produktu wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych z regionu Mazowsza. (podkategorie: produkty mleczne, produkty mięsne, produkty rybołówstwa, warzywa i owoce, wyroby piekarnicze i cukiernicze, oleje i tłuszcze, miody, gotowe dania i potrawy, napoje, inne).
2. Kategoria "Z Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze", w której można zgłosić dowolną fotograficzną interpretację przedstawienia potrawy lub produktu certyfikowanych logo Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze. (podkategorie: produkty mleczne, produkty mięsne, produkty rybołówstwa, warzywa i owoce, wyroby piekarnicze i cukiernicze, oleje i tłuszcze, miody, gotowe dania i potrawy, napoje, inne).
Więcej informacji na stronie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie.
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Wybraliśmy dla Ciebie
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.