Opublikowano . Ostrów Mazowiecka | |


Kulinarne zmagania u Sarnowskich (zdjęcia, wideo)

Centrum Gastronomiczne u Sarnowskich zaprosiło uczniów na konkurs kulinarny "Praktyka czyni mistrza".

Trzydniowe zmagania pod okiem szefów kuchni miały pomóc młodym ludziom odnaleźć własną ścieżkę w życiu.

Nagrodę główną - 500 zł i dwumiesięczny staż "U Sarnowskich" zdobyła drużyna z Czyżewa.


W dniach 6-8 listopada nieopodal Zarąb Kościelnym w Centrum Gastronomicznym u Sarnowskich uczniowie uczestniczyli w warsztatach kulinarnych. Pierwszego dnia, z tajnikami kuchni włoskiej zapoznawał ich Daniel Rostkowski, szef kuchni i właściciel Restauracji Tandem. Drugiego dnia uczniowie zmagali się z kuchnią polską pod okiem Jurka Sobieniaka, szefa kuchni topowych warszawskich restauracji i kucharza z programów telewizyjnych.

Ostatniego dnia cztery drużyny miały za zadanie przygotować dwie przekąski oraz dwa dania ciepłe. Najlepszą przekąską według jury był befsztyk tatarski, a najlepszym daniem ciepłym bitki wołowe pod postumentem z zapiekanych borowików szlachetnych z purée ziemniaczanym i sosem winegret.

Zobacz zdjęcia:
Kulinarne zmagania "U Sarnowskich" (08.11.2013)

Dopasuj dla mnie

Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.

Bądź pierwszy! Dodaj komentarz

Twoja opinia pomaga być na bieżąco

Brak komentarzy

Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.

0 / 1200 Wskazówka: zaznacz fragment artykułu i kliknij „Zacytuj”

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.

Reklama



Komentarze 0
Opcje

Dostosuj preferencje treści (zapis lokalny w przeglądarce):

Dołącz