W Zespole Szkół Gastronomicznych w Warszawie odbyły się eliminacje okręgowe XIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
Nasz powiat reprezentowały m. in. Monika Dmochowska i Angelika Wolanin z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie.
Po 90 minutach zmagań z testem uczestnicy udali się na poczęstunek. Następnie wraz z opiekunami mogli pogłębić swoją wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia, biorąc udział w wykładzie prowadzonym przez prof. dr hab. Danutę Kołożyn-Krajewską z Zakładu Higieny i Zarządzania Jakością Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego.
W tym czasie komisja pracowała, wyłaniając kandydatów do etapu centralnego. Uczennicom z ZS CKR nie udało się przejść do kolejnego etapu, ale wróciły z dyplomami, a przede wszystkim z chęciami wzięcia udziału w kolejnej edycji olimpiady.
Zobacz zdjęcia:
Reprezentanci ZS CKR na olimpiadzie (fot. ZS CKR Stare Lubiejewo)
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.

Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.