W związku z realizacją międzynarodowego projektu Lokalna Grupa Działania "Zielone Sioło" zaprasza na szkolenie.
Szkolenie skierowane jest do potencjalnych, drobnych wytwórców wyrobów kulinarnych z surowców pozyskanych we własnych gospodarstwach rolnych, agroturystycznych, ekologicznych i agroedukacyjnych.
Program szkolenia:
10.00 - 10.15 - Powitanie uczestników. Rozpoczęcie seminarium, wprowadzenie, przedstawienie prelegentów.
10.15 - 12.00 - Warunki sanitarno-higieniczne jakie należy spełnić przy produkcji i sprzedaży żywności.
12.00 - 12.15 - Przerwa kawowa.
12.15 - 14.00 - Przetwarzanie surowców zwierzęcych w gospodarstwach indywidualnych.
14.00 - 14.10 - Przerwa kawowa.
14.10 - 15.55 - Zagadnienia podatkowe związane z różnymi formami sprzedaży oraz dokumentacja sprzedażowa.
15.55 - 16.15 - Przerwa obiadowa.
16.15 - 16.45 - Dyskusja, podsumowanie i zakończenie szkolenia.
Spotkanie odbędzie się w poniedziałek 23 marca w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Ostrowi Mazowieckiej.
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.