W poniedziałek odbyło się szkolenie dotyczące przepisów weterynaryjnych, sanitarnych i skarbowych skierowanych do potencjalnych, drobnych wytwórców wyrobów kulinarnych i rękodzieła ludowego.
Organizatorem była Lokalna Grupa Działania "Zielone Sioło". Szkolenie było częścią międzynarodowego projektu współpracy pn. "Partnerstwo dla tradycji i innowacji w rozwoju lokalnym" w ramach działania 4.21 PROW 2007 - 2013 z udziałem dwóch Lokalnych Grup Działania, tj. z Polski i z Litwy.
W szkoleniu wzięli udział drobni wytwórcy wytwarzający wyroby kulinarne z surowców pozyskanych we własnych gospodarstwach rolnych, agroturystycznych, ekologicznych, agroedukacyjnych, przedstawiciele urzędów gmin oraz służb i inspekcji powiatowych.
Wysłuchali wystąpień inspektorów sanitarnych, Powiatowego Lekarza Weterynarii oraz pracownika ostrowskiego urzędu skarbowego.
Zobacz zdjęcia:
Szkolenie LGD "Zielone Sioło" (23.03.2015)
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.