W Liceum Ogólnokształcącym im Mikołaja Kopernik w Ostrowi Mazowieckiej odbyła się konferencja nt. "Znaczenie mleka i produktów mlecznych w diecie dzieci i młodzieży".
Konferencję współorganizowali: Krajowe Stowarzyszenie Pomocy Szkole i Instytut Żywności i Żywienia z Warszawy oraz firma „Bakoma”, a zaproszono na nią dyrektorów, nauczycieli i młodzież szkół z powiatu ostrowskiego.
Spotkanie rozpoczęła Zofia Grzebisz-Nowicka, przewodnicząca Krajowego Stowarzyszenia Pomocy Szkole. O znaczeniu mleka i produktów mlecznych w diecie dzieci i młodzieży” opowiedziała Aleksandra Cichocka, dietetyk, pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Ne zabrakło też pytań z sali. Obecni chcieli poznać zawartości soli i cukru w niektórych spożywanych produktach.
Kolejnym prelegentem był Andrzej Różycki, przedstawiciel oddziału Terenowego ARR w Warszawie , który poinformował o programach "Szklanka mleka" oraz "Owoce i warzywa w szkole". Na obecnych czekała też degustacja produktów mlecznych.
Zobacz zdjęcia:
Konferencja o zdrowiu w LO
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Wybraliśmy dla Ciebie
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.