Uczniowie ZSCKR wzięli udział w kursie "Kuchnie Świata"
W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie miały miejsce zajęcia w ramach kursu " Kuchnie Świata".
Fot. Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie
W dniach 7-8 stycznia, 13 oraz 15 stycznia w ramach projektu "Program Rozwoju Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie" odbyły się zajęcia w ramach kursu "Kuchnie Świata".
W warsztatach udział wzięło 20 uczniów z klas technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz szkoły branżowej kształcącej w zawodzie kucharz. Młodzież poznawała nowe smaki oraz zwyczaje kulinarne innych narodowości.
Podczas zajęć zdobyli nowe umiejętności praktyczne, gdy musieli mierzyć się z przygotowaniem wybranych potraw kuchni różnych narodów. Poznali tajniki kuchni włoskiej, francuskiej, azjatyckiej, jak również meksykańskiej.
Kurs odbywał się pod okiem profesjonalnego kucharza, który posiadał wiele trików i ciekawych informacji na temat wybranego kraju i jego tradycji kulinarnych.