Uczniowie klas gastronomicznych Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie pogłębiali wiedzę na temat pracy barmana.
ZSCKR zorganizowało kurs barmański wychodząc naprzeciw oczekiwaniom uczniów odnośnie właściwego przygotowania do wykonywania zadań zawodowych w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. W ramach projektu "Program Rozwoju Zespołu Szkół Centrum Rolniczego im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie", który realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020, 20-osobowa grupa uczniów zgłębiała tajemnicę zawodu barmana.
Podczas kursu uczniowie poszerzali swoją wiedzę, a przede wszystkim doskonalili umiejętności. Zapoznali się również m.in. ze sprzętem barowym, organizacją baru i obowiązkami barmana, podstawowymi technikami miksowania napojów, sposobami podawania i prezentacji drinków i koktajli.
Zajęcia prowadził Dominik Skałbania, który jest wykwalifikowanym instruktorem. Dzięki temu doświadczeniu uczniowie zdobyli dodatkową wiedzę oraz umiejętności praktyczne.
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Wybraliśmy dla Ciebie
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.