W ramach Centrum Ekologii i Zrównoważonego Rozwoju organizowane są warsztaty serowarskie jednodniowe w dniu 03 lipca 2015 roku o godz. 11.00 w Małkini Górnej przy ulicy Nurskiej 150.
Na warsztatach uczestnicy dowiedzą się, jak przy pomocy skromnych środków i odrobinie pomysłowości można wytwarzać wspaniałe sery w warunkach domowych czy przyzagrodowych. Podczas warsztatów serowarskich dowiemy się o produkcji sera np.: mennonicka gouda, ser ręczny domowy posypywany różnymi ziołami, ser z masy parzonej. Są to sery typu holenderskiego i doskonale nadają się do produkcji w warunkach domowych. Z otrzymanej serwatki można uzyskać ricottę, którą możemy spożywać z suszonymi owocami lub miodem.
Więcej o produkcji serów dowiemy się na warsztatach serowarskich w dniu 03 lipca 2015 r., na które serdecznie zapraszamy zainteresowanych. Chętnych proszę o zgłaszanie się do Wydziału Rolnictwa i Ochrony Środowiska, tel.: 29/645 71 32 – P. Teresa Piórkowska.
Liczba miejsc ograniczona.
źródło: Starostwo Powiatowe
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Wybraliśmy dla Ciebie
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.