Opublikowano . Kraj i świat | Aktualności | Wiadomości z kraju i ze świata


Z kraju: Salmonella Enteritidis wykryta w żywności

Salmonella Enteritidis wykryta w produktach spożywczych, spożycie produktu bez obróbki termicznej może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

2021/06/komunikat-glowny-inspektorat-sanitarny-png_60cb2204d1108 fot. Główny Inspektorat Sanitarny

Główny Inspektorat Sanitarny podaje szczegóły produktu:

  • Produkt - Świeże jaja ze ściółki, klasa A, kategoria wagowa L-Duże, 10 szt.
  • Najlepiej spożyć przed: 24/06/2021
  • Kod na skorupkach jaj: 2PL30251355 K1A
  • Producent: INVEST MICHEL Sp. j., Kobierne 44A, 05-311 Dębe Wielkie nr zakładu pakowania jaj PL 14125903 WE

Jak poinformowała firma INVEST MICHEL Sp. J.  osoby, które zakupili produkt  kwestionowanej partii produkcyjnej są proszone o kontakt. Firma zwróci produkt pełnowartościowy bądź pieniądze.

Dodaj komentarz



Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.