Opublikowano . Kraj i świat | Aktualności | Wiadomości z kraju i ze świata


Salmonella Enteritidis wykryta w żywności

Salmonella Enteritidis wykryta w produktach spożywczych, spożycie produktu bez obróbki termicznej może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

2021/06/komunikat-glowny-inspektorat-sanitarny-png_60cb2204d1108 fot. Główny Inspektorat Sanitarny

Główny Inspektorat Sanitarny podaje szczegóły produktu:

  • Produkt - Świeże jaja, klasa A, kategoria wagowa L-Duże, 10 szt.,
  • Najlepiej spożyć przed: 20.07.2021,
  • Kod na skorupkach jaj: 3PL 30221328,
  • Producent: INVEST MICHEL Sp. j., Kobierne 44A, 05-311 Dębe Wielkie nr zakładu pakowania jaj PL 14125903 WE.

Jak informuje GIS firma podjęła działania związane z wycofaniem tej partii z obrotu. Zweryfikowano także dokumentację zakładową związaną z tą partią.


Dodaj komentarz

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.