Kasza jaglana i kapary to nie kulinarny wymysł współczesnych hipsterów. Tych produktów używano w polskiej kuchni już 100 lat temu.
W kuchni "Dzień Dobry TVN" Anna Włodarczyk przygotowała jarskie potrawy z dwudziestolecia międzywojennego: pasztet z soczewicy, śliwkowe trufelki, kotleciki z kaszy jaglanej i żurawinowy kisiel z bitą śmietaną.
źródło: x-news.pl
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Wybraliśmy dla Ciebie
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.