Uczennica Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie Patrycja Wojno zdobyła pierwszą nagrodę w kategorii dania jarskie w ogólnopolskim konkursie kulinarnym "Zero food waste - nie marnuję żywności".
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi zorganizował i przeprowadził kulinarny konkurs "Zero food waste - nie marnuję żywności". Danie o nazwie "Pesto z natki marchewki z pulpecikami z czerstwego pieczywa podane na tagliatelle z marchewki" w wykonaniu uczennicy ZSCKR w Starym Lubiejewie Patrycji Wojno zostało nagrodzone pierwszą nagrodą w kategorii dania jarskie. Łącznie do konkursu zgłoszonych zostało 250 potraw w różnych kategoriach.
- Konkurs pn. "Zero food waste - nie marnuję żywności", zachęcał do wdrażania idei kreatywnego podejścia do sztuki kulinarnej z wykorzystaniem pełnowartościowej żywności, która zalega w naszych lodówkach czy spiżarniach.
- czytamy w informacji podanej na profilu facebookowym Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie.
W poniedziałek 19 kwietnia dyrektor szkoły Roman Malicki pogratulował Patrycji Wojno sukcesu, wręczył nagrodę pieniężną oraz podziękował uczennicy i opiekunowi za udział w konkursie życząc dalszych sukcesów.
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Wybraliśmy dla Ciebie
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.