W piątek 5 listopada w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie odbyło się podsumowanie praktyk zagranicznych, które miały miejsce we Włoszech.
Praktyki odbyły się w dniach 4-16 października we włoskiej miejscowości Cattolica w ramach projektu Fundacji PIĘĆ PLUS pt. "Zagłębiamy tajniki kuchni włoskiej - praktyki zagraniczne dla Techników Żywienia i Usług Gastronomicznych". Projekt finansowany został ze środków Programu Operacyjnego WIEDZA, EDUKACJA, ROZWÓJ.
Był to drugi wyjazd w tym roku i skorzystało z niego łącznie 39 uczniów szkoły. W praktykach, które odbyły się w październiku uczestniczyło 19 uczniów pod opieką Tatiany Bazylak oraz Małgorzaty Wójcickiej. Młodzież pomagała w kuchni przy przygotowywaniu posiłków, a także obsługiwali gości hotelowych w barze i restauracji.
Dzięki zdobytej wiedzy, uczniowie zdradzili niektóre tajniki kuchni włoskiej, które zaprezentowane były na filmie. Były to trzy przepisy, które młodzież samodzielnie wykonała w domu i nagrała. Była możliwość spróbowania jednego dania podczas podsumowania wyjazdu.
Dzięki praktykom młodzież miała okazję podróżować w inne ciekawe miejsca: do Bolonii, San Marino oraz Wenecji, podczas których mogli podziwiać krajobrazy, architekturę oraz zapoznać się z historią. wyjazd był też dobrą okazją, aby popracować nad swoimi umiejętnościami porozumiewania się w języku angielskim.
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Wybraliśmy dla Ciebie
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.