Uczniowie klas gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie poszerzyli kulinarną wiedzę.
W ZSCKR 15 stycznia w ramach projektu "Program Rozwoju Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie" odbyły się zajęcia w ramach kursu "Kuchnie Świata".
W kursie wzięło udział 20 uczniów z klas technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, a także szkoły branżowej kształcącej w zawodzie kucharz. Młodzież poznawała nowe smaki oraz zwyczaje kulinarne innych narodowości.
Podczas szkolenia zdobyli nowe umiejętności praktyczne mierząc się z przygotowaniem wybranych potraw kuchni różnych narodów.
Poznali tajniki kuchni włoskie, francuskiej, azjatyckiej i meksykańskiej. Kurs przebiegał pod okiem profesjonalnego kucharza, który znał wiele trików i ciekawostek na temat wybranego kraju i jego tradycji kulinarnych.
Doświadczenie, które zdobyli podczas warsztatów przyda się uczniom w dalszej pracy.
Dopasuj dla mnie
Zaznacz tematy, które Cię interesują. Zapamiętamy wybór tylko na tym urządzeniu.
Informacja: zapisujemy wyłącznie wybór tematów w pamięci przeglądarki (localStorage). Możesz wyłączyć w każdej chwili.
Wybraliśmy dla Ciebie
Bądź pierwszy! Dodaj komentarz
Twoja opinia pomaga być na bieżąco
Dodając komentarz, akceptujesz regulamin komentowania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników serwisu ostrowmaz24.pl.
Rozpocznij dyskusję – napisz pierwszy komentarz poniżej.